15.02.2012

İki Kadın


Günay Muradlı

Bakü. - Canım arkadaşım Cemile, daha yeni sabah oldu. Ben günlük rutin problemlerin düşüncesiyle artık yorgunum. İş, ev, çocuklar, karı koca kavgaları, su borusunun patlaması, dogal gazın gelmemesi derken bu sabah yine çok yorgunum. Bir az sonra çocukları yedirip içirip okula götürecegim.
Sonra da işe... İşde de her zamanki gibi patron işi gücü bırakıp kafayı bana takacak. İşden istifa etmem için adam bu aralar bin takla atıyor. Doğru, evin işleri, çocukların yaşlarının küçük olması yüzünden bazen işe geç kaldıgım oluyor. Ama kanun küçük yaşlı çocugu olan annelerin digerlerinden farklı olarak 3 saat az çalışa bilmesini sağlıyor. Ne fayda... Bu kimin umrunda...

İşden eve dönünceye kadar cehennem azabı çekeceyim yine. Durakta, soguk havada otobüs bekleyeceyim. Ve nihayet otobüs gelecek. İnsanların arasında kayb olacagım. Kalabalıktan su istifa edip sarkıntılık yapan biri yine bulunacak. Bacağıma doğru ilerleyen eli hiss etsem de sesimi çıkarmadan, korkudan için –için aglayacağım. Eve dönüşümde geç kaldığım için yine kocam bana kızıcak. Bu kızgınlıkla bir bahanesini bulup tokat atacak.
Çocuklar korkmasın diye yine bağırmayacağım. Hem bağırınca komşular polisi arıyor. Polis gelince de gözlerimi silip hiç bir şey olmamış gibi gülümsüyorum. Komşular mutlu ailemizi kıskandı her halde, mahsusdan şikayet edip huzurumuzu bozuyorlar diyorum. Polisi yolladıktan çocukları uyutup gözlerim yaşlı yarın için yemek hazırlığı yapıyorum. Eşimin bağırıp çagırmasıyla yatak odasına geçiyorum. Yatagımda uyumuş gibi yatmam bu gece de istemediyim halde eşimin benimle cinsel ilişkiye girmesine engel olamıyor... Cemile, çok kötüyüm...
Sen çoktan uyandın. İneklerin sütünü sağıp pişirdin. 4 çocugunu , eşini, yatak hastası kayın valideni yedirip içirdin. Evi, bahçeyi toparlayıp düzene soktun.
Okul çağında olmayan iki çocugunla uğraşdın. Şimdi de okuldan eve dönen çocukların yemegi, çamaşırı bulaşıgı ile ugraşıyorsun. Bir azdan akşam olucak. Kayın validen tüm çilelere gögüs gelmene, her şeye göz yummana, ses çıkarmamana ragmen kocana yine senin saygısızlıgından şikayet edicek.
Eve içkili dönen kocan da hiç bir şey sormadan seni feci şekilde dövücek. Çıglıgına büyük kızın koşacak. Araya girdiyi için bir tokat da o yiyecek. Ana kız bir birinize sarılıp aglayacaksınız. İçkili kocan sızıp uykuya dalacak. Kayın validen küfürlerle seni yanına çagırıp altını temizletecek. O da uykuya daldıktan sonra gizlice televiziyonu açacaksın. “Fatmagülün suçu ne” izleyeceksin. Kızın zor durumuna aglayacaksın kendi durumunu unutarak.
Sevgili arkadaşım, ilk okuldan beri bir birimizi tanıdık. Her zaman farklıydık. Ben okudum. Evlenip şehre taşındım. Ama baba evinde de, koca evinde de dertlerimiz aynı oldu. Hayat bizi hep yordu. Aramızdaki bu kadar mesafeye ragmen bizi dertlerimiz yine birleştiriyor.

mgkmedya.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий