11.03.2012

ABD askeri Afgan sivilleri taradı


Afganistan'daki sivillere yönelik NATO saldırıları devam ederken, bugün sivilleri hedef alan bir saldırı daha  gerçekleştirildi.


Güney Kandahar'da meydana gelen olayda ölenlerin olduğu belirtiliyor. Bölge yetkilisi Toryali Vesa, ölü ve yaralıların olduğunu ancak detaylı bir bilginin ellerine ulşamadığını söyledi.


"EVLERİ BASIP, ATEŞ AÇTILAR"  
Alkozai köyünde meydana gelen olaylara şahit olan bir köylü, Associated Press haber ajansına, bir askerin köydeki üç eve baskın düzenlediğini ve insanalara ateş ettiğini anlattı. Görgü tanığı en az 16 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

NATO: BİR ABD ASKERİ GÖZALTINA ALINDI 
NATO sözcüsü Yüzbaşı Justin Brockhoff, "bir çok sivilin yaralandığı bir saldırının gerçekleştiğini, olayla ilgili olarak Amerikalı bir askerin gözaltına alındığını açıkladı. Yaralı sivillerin tedavi altına alındığı da belirtildi. 


 Olayın NATO ya da Amerikan üssünde meydana gelmediğini ifade eden Brockhoff, saldırının nasıl ve niçin yapıldığı hakkında ise bilgi vermedi. Saldırının Afgan yetkililerle ortak olarak araştırılıcağı kaydedildi.


Geçtiğimiz ay bir NATO üssünde Kur'an-ı Kerim'in yakılması sonrasında ülke çapında büyük gösteriler yaşanmış, olaylarda 30'dan fazla Afgan ölmüştü. Yaşanan olaylar sırasında bir Afgan askeri, Amerikan askerlerine ateş açarak 6'sının ölümüne neden olmuştu. 


haberturk.com

Комментариев нет:

Отправить комментарий