18.05.2017

Buna bağımsız duruş deniyor

Ulas Gokce

Avrupa Birliği, yasak olan ham kereste ihracatını kaldırmasını tehdit ve şantajla sağladığı Ukrayna'yı ve Karpat Dağlarını soymaya devam ediyor. İşlenmemiş ağaç, işlenmiş ağaca göre t kat daha ucuza satılıyor. Siyasi ve ekonomik olarak tamamen AB'ye mahkum bir ülke yaratıldı, ardından Avrupa'nın en güzel ormanları soyulmaya başlandı. Kereste fabrikaları ise kapatıldı.
Bugün Ukrayna batısını çok ciddi anlamda tehdit eden iki unsur var: AB'nin satın aldığı yasadışı kesilen ağaçlar ve yasadışı çıkarılan kehribar. AB'nin bu barbarlığına birkaç Almanya milletvekili dışında ses çıkaran olmadı. Yasadışı ağaç kesimi ve kehribar çıkarılması o kadar ciddi boyutlara ulaştı ki kocaman yasadışı tesisler kuruldu. Bu tesisleri ise silahlı adamlar koruyorlar. Polis ve ya devlet yetkilileri buraya istese de yaklaşamıyor. Zaten yerelden Kiev'deki bakanlara kadar herkes payını alıyor. Merkezi yönetim istese bile bu tesislere dokunamıyor, çünkü külliyen işsiz olan halkın isyan etmesinden korkuluyor.
Bazı araştırmacılara göre Ukrayna'nın nüfusu 24 milyona düştü. Yani doğal zenginlikler yanında insan kaynakları da çalınıyor. Batıdaki komşu ülkeler Romanya, Polonya, Macaristan, Çehya 4 milyon Ukraynalıya resmi çalışma izni vermiş. Rusya'nın 3 milyon Ukraynalıya vatandaşlık verdiği söyleniyor. Özellikle Rusya'nın bilim insanları ile teknik personeli ülkeye aldığı söyleniyor. Dünyanın en büyük uçaklarını üreten Antonov Fabrikası genel müdürü Azerbaycan'a uçak üretmek için kaçtı. Daha önce de Kiev'de işten atılmıştı. Ardından uçakların planları Araplara üç kuruşa satılmıştı. 4 yıl önce helikopter motorları, uzaya giden füzeler, askeri sanayinin kilit ürünlerini üretip satan ülke bugün bal, ham kereste ve tahıl üretimiyle mesgül.
Elektrik tüketimi bazı bölgelerde 60% düştü. Ülke 5 kat fakirleşti. Rusya'dan doğrudan alınmayan doğalgaz once Ukrayna'dan geçip Avrupa'ya gidiyor, sonra 10 kilometre dolaşıp Ukrayna'ya geri gelerek 40% daha pahalıya satılıyor. Buna da bağımsız duruş deniyor.
Doğuda çatışmaların olduğu bölgelere aşırı milliyetçiler ticari ambargo uyguladilar. Yolları kestiler, trenlerin geçmesini engellediler. Sonuçta bu bölgeden alınan kömür gelmemeye başladı ve pek çok santral durdu. Şimdi iki katın maliyetine Güney Afrika'dan ithal başlayacak...
Bir ülke gözümüzün önünde yok oldu.
Avrupa'nın ikinci büyük ülkesi.
Bizim radyolarda bazen AB reklamlarına raslıyorum. En ekolojik ürünlermiş, en şey yermiş... Evet.






Комментариев нет:

Отправить комментарий