08.02.2014

Suriyanın qәlәbәsindәn doğan "xarici nigarançılıqlar" faktoru

Əkrəm Hacızadə

Mәlum olduğu kimi, sionizmin maliyyәlәşdirdiyi radikal vәhhabi qruplaşmalara qoşularaq, Suriya  xalqına qarşı amansız müharibәdә hәyatlarını itirәn hәmvәtәnlәrimizin sayı, hәr gün bir az da artmaqdadır. Artıq yüzdәn çox vәhhabi әqidәsinә mәnsub olan Azәrbaycanlı, mәlum qarşıdurmada hәlak olmuşdur. 
Bu xoşagәlmәz olaylar nәticәsindә bir neçә nigarançılıqların şahidi oluruq.

1. Ölkәdaxili nigarançılıq:
Azәrbaycanda әlaqәdar strukturların bu faciәvi hala etninasız yanaşması nәticәsindә, ekstemist vәhabilәrin Türkiyәnin vasitәçiliyi ilә Suriyaya keçmәsi bir az da vüsәt alıb.
Әlaqәdar orqanlar, sanki bu mәsәlәyә qeyri ciddi yanaşır vә bu olaylara şәrait yaratması nәzәrә çarpır. Bu sәbәbdәn xalq vә mәxsusәn dә hәlak olanların yaxınları tәrәfindәn hakimiyyәt qınaq obyektinә çevirilmişdir. Bu olaylar artıq mediyada canlanandan sonra, vәziyyәt bir az da ciddilәşib. Elә bu sәbәbdәn bir neçә gün öncә QMİ, Suriyaya  gedәn vәtәndaşlarla bağlı toplantı quraraq hәyәcan tәbili çaldı.

2. Hakimiyyәtin Türkiyәdәn yana nigarançılığı:
Bir müddәt gizli saxlasalar da, çox keçmәdi ki, qanlı Suriya faciәlәrindә Türkiyәnin müxalif qüvvәlәrә külli miqdarda pul vә hәrbi yardımlarının üstü açıldı. Bundan әlavә, digәr ölkәlәrdәn olan vәhhabilәrә olduğu kimi, azәri terroristlәrә dә "qardaş" adlandırdığımız türkiyәdә, Suriyaya keçmәzdәn öncә onlara tәlim verilmәsi heç kәsdәn gizli deyil. 
Bu tәәssüf doğuran hal isә, regionda olduğu kimi bizim xalq arasında da, Türkiyәnin imicinә mәnfi tәsir göstәrdi vә bu xәyanәtinә görә qonşu ölkәyә qarşı nifrәti daha da artdı. Hәtda AKP-in bu xәyanәtkar siyasәti "Türkiyә sevәrlәr"i  dә dilә gәtirmәyә mәcbur etdi. Çünki Türkiyә hakimiyyәtinin xalqımıza "arxadan vurduğu zәrbә" nәinki qardaş vә ya qonşu münasibәtinә ziddir, hәtda belә desәk tam düşmәn münasibәtidir. 
Gün keçdikcә bu olaylar, Azәrbaycan xalqında "qonşu" ölkәyә qarşı haqqlı olaraq soyuq münasibәtlәrin yaratmasından dolayı, hakimiyyәt tәbbi olaraq narahatçılıq hissi keçirtmәyә bilmәz. Tәbii ki, bu nigarançılığa Türkiyә özü dә qoşulur.
Çünki bu neqativ hallar, gәlәcәkdә ikitәrәfli siyasi vә iqtisadi münasibәtlәrә ciddi zәrbә vura bilәr. Mәnәvi münasibәtlәrimiz onsuz da mövcud deyil. Son zamanlar nәdәnsә Türkiyә bir vәhhabilәrimizә diqqәt ayırır bir dә geylәrimizә...

3. Sionizmi nigaran edәn reallıq:
Üçüncü vә әn böyük nigarançılığı isә qәsbkar sionizm yaşayır. 
Bütün dünyada olduğu kimi, Azәrbaycanda da bәzi ziya(n)lılarımız, işğalçı İsraili "elmin vә modernizmin yuvası", qarşılığında isә, hizbullahı terrorist tәşkilat, İran İslam Respublikasını isә Region üçün әn böyük tәhlükә kimi qәlәmә vermәyә çalışdılar. Bundan әlavә xalqda İİR-a süni olaraq nifrәti bir az da artırmaq üçün, "Tülkü siyasәti" ilә "türkçülük" mәsәlәsini ortaya ataraq, beş-on gerizәkalının әli ilә zehinlәri qarışdırmaq istәdilәr.
Әgәr "bir şeyә nail olmadılar" desәk, yanılmış olarıq. Tәbii ki, qәrәzli vә sifarişlә işlәyәn mediya xәbәrlәrini özünә arqument bilәn mәlumatsız bir tәbәqәyә, doğrunu "oğru" kimi tanıtdırmaq, o qәdәr dә çәtin iş deyil.

Amma sәn saydığını say...
Suriyada yaranan mәlum böhrandan sonra artıq pәrdә arxasında saxlanılan "mәnfi" vә "müsbәt" simalar, yavaş-yavaş tanınmağa başladı. 
Dünәn qәrbi "nicat gәmisi" bilәn birisi bu gün artıq hizbullahın dәstәkçisinә çevrilib. Dünәn Türkiyәyә qardaş deyәnlәr, bu gün onun qana batmış әlinә, әl vermәkdәn imtina edir.
Bir vaxtlar bir qrup insan sionist-yəhudi tәbliğinin tәlәsinә düşüb, İİR-nı Bәşәr Әsәdlә әlbir olub, Suriya xalqını qırmasına inanırdısa, bu gün İranı Suriya ordusuna yardım edib, hәtda Azәrbaycandan gedәn radikal vәhhabilәri belә aradan aparmasını dәstәklәyir. Artıq hizbullaha terrorist deyәnlәr, bu gün Nәsrullahı özünә lider bilir. Yalnız bir qism dindarların İİR-i, Hizbullahı vә Bәşәr Әsәdi dәstәklәyib, İsrailә "lәnәt" demәsinin vaxtı keçib. 
Artıq hәqiqәtlәr üzә çıxdıqca bu hәqiqәtlәrdәn xalq da xәbәrdar olur. Bu dalğanın qarşısını almaq mümkünsüzdür.
Sionizmin, milyonlar ayıraraq etdirdiklәri tәbliğ, "saqqallı muzdurlar"ının әli ilә Suriyada yaratdıqları faciәdәn sonra, öz әks tәsirini göstәrdi. Zahirdә yüz minlәrlә günahsızın qanı axıdılsa da öz mәqsәdlәrinә çatmamaqdan әlavә, haqqla-nahaqq bütün millәtlәr üçün gün kimi aydın oldu. Bax bu, sionizm tarixinin әn böyük mәğlubiyyәti idi. 
Zәnnimcә artıq İsrail, "yeni dünya düzәni"ni yuxusunda belә çәtinliklә görә bilәcәyi ilә razılaşmağa mәcburdur. Çünki, onların bu fantastik xәyalı, Antraktidada banan becәrmәk arzusu qәdәr absurtdur. Amma buna baxmayaraq, hәzmindә çәtinlik çәkdiklәri bu hәqiqәtdәn üz döndәrmәk üçün, milyonlarca günahsızın qanını axıtmaqdadırlar. 
Әminәm ki, qәrb bundan da әzәmәtli mәğlubiyyәtә, hizbullahın israili, tarixin zibilliklәrinә atmaqla qovuşacaqdır.

Комментариев нет:

Отправить комментарий