26.01.2013

Onlar və biz


Dunen ya siragagun rusdilli liberoidin biri status yazmisdi ki, guya hansisa rubikon kecilib, artiq cemiyyet iki yere parcalanib, "onlar ve biz variq". Bu status hetta rus dili ile arasi olmayan, "amk" ve "fuck" kimi turk, ingilis ifadelerine ustunluk veren ictimai sektorun qelbine de yol tapmisdi.
Birincisi cemiyyet iki yere coxdan parcalanib. Ve bu parcalanma hansisa abstrakt "xalqla" hakimiyyet arasinda yox, ele hemin o rusdilli cenabin temsil elediyi cemiyyetle real xalq arasinda coxdan var.

Indi eyani shekilde subut edeceyik, telesmeyin. Hal-hazirda kutlevi suretde Xedicenin shekillerini avatara yuklemeye hazirlashirsiniz, Xedice statuslari ve tvitleri zebt edib, hetta Hebib Muntezir bunu yazdigim deqiqelerde Xedicenin tutulmasini ayrica video sheklinde yutube yerleshdirib feysbukda paylashdi.
Bilmirem artiq yadinizdan cixib ya yox, amma gunun evvelinde fehlelerin prospekti baglamagi haqda xeber gelmisdi. Xedicenin, Eminin, Shahveledin, aktivistlerin elinden fehlelerin sonraki taleyi haqda hec bir xeber oxuya bilmedik. Siyaseti de shou-biznese cevirmisiniz, xeberiniz yoxdur. Oz ulduzlari, qizil shlyagerleri ve elit starlari ile.
Beli cemiyyetde qet edilmeyecek bir ucurum var. Ucurumun bir terefinde fehleler durub, diger terefinde siz - feysbuk ulduzlarinizla birge. Bir terefde ana-baci, var-yox ustunde qiyam qaldiran eyalet camaati durub, diger terefden feysbukda ana-baci, var-yox soyushunu biri 5 qebikden guplayan siz.
Ismayilli camaati ve fehleler bir terefden, Xedice ve perestishkarlar ordusu bir basqa terefden parallel olaraq hereket etseler de, onlar arasinda hec bir elaqe yoxdur. Bu artiq bashqa dunyalardir. Beli, rubikon kecilib. Amma coxdan. "Biz" ve "onlar" da var. Amma siz tesevvur etdiyiniz cur yox.


Rusiya Dağılacaq

Комментариев нет:

Отправить комментарий