26.11.2010

Atatürk kimlərdən nə soruşur…

Ataturk sordu..
-bu villa kimin?
-kirkor efendi’nin paşam!
-su köşk?
-dimitri efendinin paşa hazretleri!
-ya su ilerideki konak?
-salamon efendi’nin!
 Devletini kaybeden bir millet, inanci ülkusu ve diline sahip cikarak yeniden devlet kurabilir. Vatanini kaybeden bir millet, milli bir sahlanis ile isgalcilerini vatanindan sokup atabilir. Maddi varligini kaybeden bir millet, buyuk bir azimle giristigi tasarruf ve calisma neticesinde kaybettiklerini yeniden kazanabilir. Bagimsizligini kaybeden bir millet, birkac kusagini feda ederek yeniden bagimsizligini kazanabilir.
 Ama; inancini, ulkusunu ve dilini kaybeden bir milletin yeniden bagimsiz bir devlete sahip olmasi imkansiz gibidir!
 Ataturk, istiklal savasinin kazanilmasindan sonra adana’ya gitmisti. Yanindaki kurmaylariyla birlikte sehri geziyordu ve dikkatini ceken guzel binalarla ilgileniyor idi. Kendisine adana’yi tanitan vatandasa bu guzel binalarin sahiplerini sordu.
-bu villa kimin?
-kirkor efendi’nin pasam!
-su kosk?
-dimitri efendinin pasa hazretleri!
-ya su ilerideki konak?
-salamon efendi’nin!
 Ataturk bu kez, az otedeki toprak damli, virane bir evin sahibini ogrenmek icin sorunca, adanali gazi cevap verdi:
-recep cavus’un pasam!
 Ataturk bu duruma biraz uzulmus, biraz da sinirlenmis idi. Yanindakilere emir verdi:
-cagirin su recep cavus’u!
 Recep cavus gelince bir asker selamindan sonra, “emredin pasam” demisti. Ata, bu kez recep cavus’a sormaya basladi:
-bu villa kirkor efendinin, bu kosk dimitri efendinin, su konak salamon efendinin, o virane de senin! Bu ermeniler, rumlar, yahudiler su binalari dikerken sen neredeydin?
 Recep cavus yillarca savas meydanlarinda kosturmanin verdigi gonul yorgunluguyla cevap verdi:
-sizinle beraberdim pasam! Trablusgarp’ta, canakkale’de, sakarya’da!..
 Mustafa kemal ataturk, bu cevap karsisinda gozyaslarini yanaklarina degil, yureginin derinliklerine akitir! Recep cavus haklidir.
 Trablusgarp’ta, canakkale’de, sakarya’da turk’un istiklalini korumak icin savasirken adana’da toprak damli bir kulube yapmayi ancak becerebilmistir.
 Recep cavus, turk’un yalniz istiklalini degil; namus ve serefini de korumustur. Memleketin butun zenginliklerine sahip olan azinliklarda para ve mulklerinin ustune yenilerini yigmakla mesgul olmuslardir.
 Son gunlerde yine boyle bir durum gundeme gelmek uzeredir.
 Guneydogu anadolu bolgesinin israil’lilerce parsellenmeye baslandigi ve tapu topladiklari bilinmektedir. Agri bolgesinde ermeniler, didim, alanya, efes ve turkiye’nin cesitli bolgelerinde de ingilizler, fransizlar, rumlar ve bunlara bagli vakiflar yer yurt edinmeye tapu sahibi olmaya baslamislardir.
 Ulke ekonomisinin en buyuk 500 sirketinin % 70 hisselerinin ortaklarini da azinliklar veya yabanci ulkelerin sermaye sahipleri olusturmaktadir. Turkiye cumhuriyeti sinirlari icinde hangi buyuk holdingin hangi yabanciya, hangi buyuk ciftligin hangi yabanciya ait oldugunu simdilik bilemiyoruz. Ama uc-bes yil sonra yabanci markali holding ve ciftliklerin sahipleri kendilerini gizleme geregi duymayacaklardir!..
 Turk koylusu, urettiginin karsiligini alamaz hale gelecek. Turk esnafi, alisveris yapamaz duruma dusecek. Turk sanayicisi ve girisimcileri de yok pahasina yabanciya satilan milli kurumlarimiza karsidan bakmak zorunda kalacaktir. Ve turk cocuklari da yine recep cavus gibi sinir boylarinda ayrilikci teror militanlarina karsi vatan savunmasi yapmak zorunda kalacaktir.
 Milli karekterini kaybeden bazi sermaye gruplarida yabanci sermaye ile sarmas dolas olmanin yollarina bakacaklardir.
 Velhasil; her turlu eza ve cefayi ceken istiklal savasinda da anadolu insani olmustur. Simdide oyle olacaktir. Paranin ve sermayenin sahipleri uluslararasi sermayeyle isbirligi yaparken, vatan savunmasini ve milli unsurlarina sahip cikmak icin yine cagimizin recep cavuslarina ihtiyac vardir.
 Ve recep cavuslar hazir kita turk ulusunun emrine amadedir!..

Комментариев нет:

Отправить комментарий